woensdag 11 december 2013

Borstelbeesten

Ze stonden al een tijdje in de wacht, maar nu gaan we ze echt maken: de borstelbeesten.

 De beschrijving goed doorlezen

.
Eerst zagen.
Zwakke concentratie? Volgens mij niet, hoor!


                                             
Samen weet je meer.
Even testen en volgende week weer verder!

Bezoek

Zo nu en dan krijgen we bezoek in de Plusklas. Meestal zijn het collega's die wat meer willen weten over het opstarten van een Plusklas. Vorige week kwam Tom (medewerker bij stichting Netwerk met veel verstand van techniek) op bezoek. Tom heeft alle uitvindingen, van de kinderen uit de ochtendgroep, ontworpen n.a.v. de opdracht 'appels met peren vergelijken' kritisch bekeken en gesproken met de ontwerpers. Tom was onder de indruk!

Afgelopen dinsdag lag er een klein prijsje klaar voor de ontwerper van het 'meest originele ontwerp' (de hoover-boot) en voor de ontwerper van 'het best uitvoerbare ontwerp' (de mierenzuiger). 
Van harte gefeliciteerd!

Volgende week dinsdag komt juf Marjolein op bezoek. Juf Marjolein begeleidt een slechtziende leerling. Zij is helemaal thuis in braille en wil ons dat graag leren. Ter voorbereiding hebben wij alvast een 'kerstkaart om te voelen' ontworpen, zodat we a.s. dinsdag met juf Marjolein de kerstwens in braille kunnen 'bijschrijven'.


met glitter


met draad

met elastiek

dinsdag 3 december 2013

In de knoop...

We kennen het allemaal: een veter in de knoop, je haar in de knoop, met jezelf in de knoop.......heel vervelend allemaal. Maar de wiskundige knopen, die zijn best leuk!


We moeten goed kijken naar de knopendiagrammen om te kunnen ontdekken of het een knoop of een nietknoop is.






Bovendien is het een heel gepuzzel om erachter te komen wat het kruisingsgetal van een knoop is.











Leuk, toch?